00

Koningsdag 2018

Door Emile van Rijn | 24th april 2018

De 5 handigste koningsdag-apps op een rij.

Aanstaande vrijdag is het weer zover dan viert een groot deel van Nederland de verjaardag van de koning. Dat betekend een dag vrij en even geen business apps. Wij hebben een top 5 samengesteld van apps die handig zijn op deze dag en bovendien gratis te downloaden zijn in de App Store en Google play.

1. Buienradar

Ondanks de redelijke weersvoorspelling voor aanstaande vrijdag, is het toch super handig om de officiële Buienradar-app op zak te hebben. De app voorziet je van actuele weerinformatie en betrouwbare verwachtingen, die worden weergegeven in een overzichtelijk menu. Zo weet je precies wanneer de buien jouw kant op komen.


2. Ticketstore

Met Ticketstore kun je tickets voor een evenement opslaan en delen met vrienden & familie. Maak een groep aan en voeg leden toe. Upload de tickets (pdf, mobiele tickets of screenshots) en de app splitst en wijst de tickets persoonlijk toe aan ieder lid. Alle leden die meegaan naar het evenement kunnen zo op ieder moment van de dag bij de tickets. De groep kan uitgebreid worden door anderen uit te nodigen. Zij kunnen op hun beurt extra tickets toevoegen. Met de chat-functie die aan ieder evenement gekoppeld is kun je direct communiceren.


3. Tikkie

Ga je Koningsdag met vrienden en bekenden vieren, dan is een app om gemakkelijk de kosten te delen geen overbodige luxe. Tikkie maakt het makkelijk om geld naar bekenden over te maken. Download de app, voer een bedrag in en deel vervolgens de link met je vrienden. Die kunnen dan via iDEAL de betaling snel en simpel afronden. Zo weet je zeker dat iedereen meebetaalt.


4. Zoek mijn vrienden in Google maps

Ook met Google Maps kun je tegenwoordig live je locatie delen. Erg handig want hiermee kun je snel op een kaart checken waar je vrienden zijn. Hierbij is het wel zaak om Google Maps toestemming te geven dat je locatie gedeeld mag worden. Wil je snel je locatie delen, dan kun je dit direct in de app doen, of een link sturen die je vrienden vervolgens kunnen openen.


5. OV9292

Met de real time reisplanner van 9292 kun je ‘live’ een OV-reis van A naar B plannen. Waar wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden optreden, kan de reis herpland worden en biedt 9292 je een alternatief aan. Dit voor al het openbaar vervoer in Nederland. Persoonlijke voorkeuren voor koningsdag kun je bewaren in jouw eigen Mijn 9292 omgeving.


Namens het team van Appedemic wensen we je een gezellige koningsdag toe.